January 21, 2021
Portali Shprehja

Në Serbi masa rigoroze dhe gjoba të larta për mosrespektim të masave Anti-Kovid19

Qeveria e Serbisë miratoi Projektligjin për Ndryshimet në Ligjin për Mbrojtjen e Popullsisë nga Sëmundjet Infektive sepse është e nevojshme të sigurohet pajtueshmëri e plotë me masat për të mbrojtur shëndetin dhe jetën e qytetarëve, për të ruajtur sistemin shëndetësor dhe ekonominë e vendit.

Ndryshimet në ligj parashikojnë futjen e masave të mbrojtjes personale dhe rritjen e përgjegjësisë së qytetarëve, për zbatimin e të cilave, përveç sanitarisë, janë përgjegjës inspektimi komunal dhe policia komunale, si për personat fizikë ashtu edhe për personat juridikë.

Shuma e gjobave për mos mbajtjen e maskave në ambiente të mbyllura dhe mosrespektimi i distancës fizike do të mbetet e pandryshuar (5,000 dinarë për individë dhe nga 50,000 deri në 300,000 për persona juridikë), por zbatimi i tyre do të jetë më i shpejtë dhe më efikas.

Numrat e saktë të qarqeve sipas qyteteve: Beogradi kryeson, por pikat e nxehta të reja shfaqen në Serbi

Propozimi i këtij ligji duhet të miratohet nga deputetët e thirrjes së re të Kuvendit të Serbisë.

Në seancë, u mor një vendim për të paguar një ndihmë financiare të njëhershme në vlerë prej 10,000 dinarëve për punonjësit e institucioneve shëndetësore nga Plani i rrjetit të institucioneve shëndetësore.

Të Ngjajshme

Baton Haxhiu jep prognozën e tij për rezultatin e zgjedhjeve

admin

Shefi i USAGM-it raportohet se ka dhënë dorëheqje me kërkesë të Bidenit

admin

Liderët e Ballkanit urojnë Bidenin

admin

Leave a Comment