August 5, 2021
Portali Shprehja

Nga 10 korriku sërish shtrenjtohen cigaret – Iliria News Agency

Nga korriku, duhanpirësit në Serbi do të paguajnë mesatarisht 10 dinarë më shumë për një pako cigare.

Cigaret po bëhen më të shtrenjta për shkak të harmonizimit të akcizës me rritjen e çmimeve të shitjes me pakicë, por edhe për shkak të rritjes së akcizës specifike sipas kalendarit të ri të akcizës, i miratuar në dhjetor të vitit të kaluar, i cili është i vlefshëm deri në vitin 2025.

Listat e reja të çmimeve janë publikuar në gazetën zyrtare JT International, Philip Morris Operations dhe Borolini ekskluzive, dhe prodhuesit e tjerë kanë kohë deri në fund të muajit për të informuar klientët nëse produktet e tyre do të kushtojnë më shtrenjtë nga muaji tjetër.

Kjo rritje nuk do të jetë e vetmja, sepse rregullorja e re përcakton që akciza do të rritet çdo gjashtë muaj në mënyrë që të arrijë vlerën që ka në vendet evropiane në pesë vitet e ardhshme. Kjo do të nënkuptojë që duhanpirësit mund të lënë mënjanë rreth pesë euro për një pako cigare në vitet e ardhshme.

Aktualisht, akciza është 76,75 dinarë për pako,ndërsa deri më 1 korrik 2025, ajo do të rritet në 90,25 dinarë, siç parashikohet nga Ligji për Ndryshimet dhe plotësimet në Ligjin për Akcizat.

Sipas Kalendarit të Akcizës, çmimi i cigareve në vendin tonë mund të jetë i barabartë me çmimet në Bashkimin Evropian në pesë vitet e ardhshme.

Të Ngjajshme

Nusja 21-vjeçare vdes një orë pas dasmës, kjo është arsyeja – Iliria News Agency

admin

Nuk na duhet bota serbe – Iliria News Agency

admin

Sali Berisha në “luftë” me Sekretarin amerikan të Shtetit, e padit për shpifje – Iliria News Agency

admin

Leave a Comment