October 2, 2022
Portali Shprehja

Një zhvillues (programer) ka krijuar një aplikacion që njofton, kur Google mbledh të dhënat tuaja

Zhvilluesi Bert Hubert, i njohur edhe si autori i shërbimit “PowerDNS”, ka krijuar një aplikacion që tregon qartë se sa të dhëna dërgohen në Google ndërsa përdoruesit janë online.

Ideja e tij është mjaft e thjeshtë: ai mblodhi të gjitha adresat IP të serverëve të Google për qëllime të ndryshme dhe më pas programoi aplikacionin që të lëshonte një tingull sa herë që një kompjuter vinte në kontakt me ato adresa.

Siç mund ta merrni me mend, versioni demo i aplikacionit doli të ishte mjaft i zhurmshëm. Gjatë funksionimit të Google Chrome, tingulli i dërgimit të të dhënave në serverët e Google ndodh pothuajse vazhdimisht. E njëjta gjë ndodhi kur përdorni “Firefox” – dhe më pas zhurmat ishin të shpeshta.

Aplikacioni tingëllonte kur çdo shkronjë u fut në shfletuesin e internetit pasi shfletuesi në atë kohë ofronte sugjerime për të përfunduar termin e kërkimit. Më pas, pothuajse çdo klikim në faqet e internetit shkaktonte reagime nga serverët e Google në një farë mënyre, duke gjeneruar tinguj nga aplikacioni. Kjo ndoshta po ndodhte për shkak të analizës së vizitave nga Google Analytics

.

Të Ngjajshme

Uragani shkatërrues gjunjëzoi pjesë të SHBA-së

“Vendi është 1 km larg nga vendi ku ka ndodhur aksidenti i 22-vjeçarit nga Kumanova”

admin

Gjendet një trup i pajetë në ujrat e lumit Vardar, dyshohet të jetë i 22-vjeçarit nga Kumanova

admin

Leave a Comment