January 28, 2022
Portali Shprehja

Nuk është Covid, kjo është fjala më e kërkuar në internet për vitin 2021

“Kjo ishte një fjalë jashtëzakonisht e përmendur në të dhënat tona çdo ditë në vitin 2021,” tha Peter Sokolowski, kryeredaktori i Merriam-Webster për Associated Press përpara njoftimit.

“Në të vërtetë përfaqëson dy histori të ndryshme. Njëra është historia shkencore, kjo shpejtësi e jashtëzakonshme me të cilën u zhvilluan vaksinat. Por ka edhe debate në lidhje me sigurinë, politikën dhe përkatësinë politike. Është një fjalë që mbart këto dy histori të mëdha,” tha ai.

Tact Watches

Fjala “vaksinë” nuk lindi brenda një dite, apo për shkak të një pandemie të vetme. Përdorimi i parë i njohur daton në vitin 1882, por referencat shfaqen më herët tha Sokolowski. Vitin e kaluar, Merriam-Webster, një kompani që prodhon libra dhe është e njohur për fjalorët e saj zgjodhi fjalën “pandemi” si fjalën e vitit.

Të Ngjajshme

Gruaja me gojën më të madhe në botë, shikojeni se si i ha tri krofne përnjëherë

admin

Referja italiane në telashe: Ia vjedhin pamjet erotike dhe ia publikojnë videot

admin

Test për inteligjentët: A mund ta gjeni insektin që e ka ngjyrën ndryshe nga të tjerët?

admin

Leave a Comment