February 1, 2023
Portali Shprehja

OBSH: Mutacioni “Kraken” është më ngjitës, por jo më i rrezikshëm

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) ka lëshuar një vlerësim për rrezikun e nënvariantit të ChBB.1.5 të Omicron, duke thënë se është më ngjitës dhe përhapet më shpejt se të variantet e tjera por nuk është më i rrezikshëm.

Sipas OBSH-së, HBV.1.5 (i njohur edhe si “Kraken”) ka rezistencë më të madhe ndaj antitrupave, por nuk ka mutacione që shkaktojnë simptoma më të rënda te njerëzit sesa variantet dhe nënvariantet e tjera.

Nga ana tjetër, OBSH thekson se “së bashku me BQ.1, HBV janë variantet me rezistencën më të madhe ndaj antitrupave deri më sot”. Prandaj, ai pret që “bazuar në karakteristikat e tij gjenetike dhe vlerësimet fillestare të shkallës së rritjes së tij, BBB.1.5 ka të ngjarë të shkaktojë rritje të rasteve.”

OBSH raporton se midis 22 tetorit 2022 – 11 janarit 2023, janë zbuluar rastet e variantit në 38 vende, shumica në SHBA (82%), Britani (6%) dhe Danimarkë (2%).

.

Të Ngjajshme

Flori Mumajesi po i rikthehet muzikës, këtë e bën të ditur shoku i tij

Netanyahu: Prioritet i Izraelit, normalizimi i lidhjeve me vendet arabe përpara paqes me palestinezët

Boshkov: Infrastruktura e fqinjëve shumë më e mirë se e jona

Leave a Comment