June 5, 2023
Portali Shprehja

OBSH paralajmëron: Kujdes me përdorimin e inteligjencës artificiale në kujdesin shëndetësor!

Organizata Botërore e Shëndetësisë bëri thirrje për kujdes të martën në përdorimin e inteligjencës artificiale për kujdesin shëndetësor publik, duke thënë se të dhënat e përdorura nga AI për të marrë vendime mund të jenë të njëanshme ose të keqpërdorura.

OBSH tha se ishte entuziaste për potencialin e AI, por kishte shqetësime se si do të përdoret për të përmirësuar aksesin në informacionin shëndetësor, si një mjet për mbështetjen e vendimeve dhe për të përmirësuar kujdesin diagnostik.

OBSH tha në një deklaratë se të dhënat e përdorura për të trajnuar AI mund të jenë të njëanshme dhe të gjenerojnë informacione mashtruese ose të pasakta dhe modelet mund të keqpërdoren për të gjeneruar dezinformata.

Ishte “imperative” të vlerësoheshin rreziqet e përdorimit të mjeteve të modelit të madh të gjuhës (LLM), si ChatGPT, për të mbrojtur dhe promovuar mirëqenien njerëzore dhe mbrojtjen e shëndetit publik, tha organi shëndetësor i KB.

Shënimi i tij paralajmërues vjen pasi aplikacionet e inteligjencës artificiale po fitojnë me shpejtësi popullaritet, duke nxjerrë në pah një teknologji që mund të ndryshojë mënyrën se si funksionojnë bizneset dhe shoqëria.

.

Të Ngjajshme

Shikoni çfarë i bënë amerikanët “Jugo” legjendar: Ekspozita e vitit 1997 është një hit i vërtetë

Burri pretendon se e klonoi të dashurën e tij me ndihmën e inteligjencës artificiale

Mos bini pas këtij mashtrimi në Facebook – mund të humbni llogarinë tuaj

Leave a Comment