March 25, 2023
Portali Shprehja

OKB: Nuk ka prova të gjenocidit në Ukrainë

Kreu i organit hetimor të mbështetur nga OKB-ja, Komisioni i Pavarur Ndërkombëtar i Hetimit për Ukrainën, tha se nuk ka gjetur prova të gjenocidit pas hetimeve për shkeljet e të drejtave të njeriut.

“Ne nuk kemi gjetur se ka pasur një gjenocid në Ukrainës,” tha Erik Mose.

Ai tha se ekipi po vlerësonte provat dhe se kishte “disa aspekte që mund të ngrenë pikëpyetje” në lidhje me gjenocidin e mundshëm.

.

Të Ngjajshme

Hetimi, Ronaldo ka ‘nënshkruar’ marrëveshje sekrete me Juven

OBSH: Rritet numri i vdekjeve nga tuberkulozi në Evropë

Ishujt Svalbard kanë “ditë” që zgjasin 4 muaj

Leave a Comment