November 28, 2020
Portali Shprehja

Oryan: Kosova nuk është vend mysliman, por vend me shumicë myslimane

Në intervistën e tij për Emisionin 200 në Alsat, drejtor për Ballkanin pranë Ministrisë së Punëve të Jashtme në Izrael, Dan Oryan theksoi se Kosova nuk është vend mysliman por vend me shumicë myslimane. I pyetur se pse presidenti i SHBA-së Donald Trump dhe kryeministri izraelit Benjamin Netanyahu pas nënshkrimit të Marrëveshjes në Washington e cilësuan Kosovën si vend mysliman, Oryan tha se kjo është interpretuar në këtë mënyrë për shkak se për Izraelin është me rëndësi që një vend ku ka shumë mysliman të pranoj Jerusalemin si kryeqendër.

Fillimisht, kryeministri e tha shumë qartë se Kosova do të jetë.. supozoj se e keni fjalën për këtë, vendi i parë mysliman që do të hapë ambasadë në Jerusalem dhe arsyeja është se ju duhet të kuptoni se si e shohim ne këtu për shumë vite. Për ne fakti se deri më tani pak vende e kanë njohur si kryeqytet është shqetësues, dhe në një mënyrë kur pamë që një vend që ka shumicë myslimane, sigurisht që nuk është vend mysliman , por një shumicë myslimane që e thotë shumë qartë se ne do të hapim Ambasadë në Jerusalem ka qenë shumë e rëndësishme për ne, dhe supozoj se për këtë qëllim është interpretuar në këtë mënyrë, por kuptimi sigurisht nuk është që Kosova është një vend mysliman. Por fakti që ka kaq shumë myslimanë, dhe prapë e kanë kuptuar që kjo është vendlindja jonë dhe që kjo është zemra e popullit hebraik është me rëndësi për ne.”-tha Dan Oryan, drejtor për Ballkanin pranë Ministrisë së Punëve të Jashtme në Izrael.

Të Ngjajshme

Osmani: Mund të ketë udhërrëfyes për marrëveshjen

admin

Trotuaret në Çair, vendi “ideal” për parkim

admin

VMRO-ja vazhdon protestat, kërkon dorëheqjen e Zaevit

admin

Leave a Comment