June 3, 2023
Portali Shprehja

Osmani: Korridori 8 – niveli i njejtë si pavarësia, Marrëveshja e Ohrit dhe e Prespës

Opozita maqedonase ka shansin ta përmirësojë një lëshim historik të bërë me Korridorin 8. Ky është konstatimi i ministrit Bujar Osmani, i cili duke foli për rëndësinë e këtij korridori. Korridori 8 sipas tij nuk është vetëm projekt kombëtar i shqiptarëve, por projekt shumë i rëndësishëm për rajonin dhe më gjerë.

“Pas pavarësisë, Marrëveshjes së Ohrit, Marrëveshjes së Prespës, kujtoj që Korridori 8 është në atë nivel të rëndësisë për shtetin… Ky është korridor që lidh Shkupin me Ohrin. 30 vite njerëzit udhëtojnë nëpër male me gjitha vështirësitë që i ka ajo rrugë. Me këtë krijohet mundësia që të shkoni në Ohër, në Strugë, në TIranë për shumë pak kohë”, sqaroi Osmani.

Të Ngjajshme

BE: Jemi të gatshëm për masa vendimtare nëse situata në veri të Kosovës nuk qetësohet

Indi, mbi 280 të vdekur pas përplasjes së dy trenave

Messi vendos për të ardhmen, tregon se a do të largohet nga PSG

Leave a Comment