June 23, 2021
Portali Shprehja

Osmani: Promotorët, pjesë e rrjetit diplomatik

Promotorët ekonomik do të jenë pjesë e rrjetit diplomatik të Republikës së Maqedonisë së Veriut, dhe shpenzimet do të jenë standarde, kështu deklaroi Bujar Osmani i pyetur rreth kostos, gjegjësisht se sa do ti kushtojnë vendit këto promotor ekonomik.

Ministria e Jashtme ka mbi 250 diplomatë nëpër  përfaqësitë diplomatike nëpër botë, dhe shpenzimet janë standarde, varësisht nga vendi ku ata jetojnë, rroga përcaktohet në bazë të shportës së harxhimeve që përcaktojnë Kombet e Bashkuara dhe në bazë të këtyre parametrave përcaktohet edhe rroga e diplomatëve, vendqëndrimi i tyre e kështu me radhë. Edhe këta promotorë do të jenë pjesë e atij rrjeti diplomatik të cilin ne veçmë e kemi. Mirëpo unë kam vlerësuar se do duhet të jenë të trajnuar dhe do duhet të mirën vetëm me çështjen e lidhjeve të bizneseve, prezantimin e potencialeve ekonomike”, tha Bujar Osmani, ministër i jashtëm.

.

Të Ngjajshme

Filipçe: Po përgatiten protokolle që nxënësit në shtator të kthehen në shkollë

admin

Rama: Për shqiptarët dielli lind aty ku perëndon

admin

Shilegov e Ganiu premtojnë zgjerimin e rrugës “Cvetan Dimov”

admin

Leave a Comment