June 5, 2023
Portali Shprehja

Pasi Lauryn-it iu dhanë 340 pikë, u nis një peticion për të shfuqizuar jurinë e Eurovizionit

Lajmi nuk do të shuhet pas përfundimit të Eurovision 2023. Pasi përfaqësuesja suedeze Lorin fitoi Eurovizionin me këngën “Tattoo” , shumë komentuan se juria e ekspertëve e ndihmoi atë të fitonte.

Gjegjësisht, ajo ka marrë gjithsej 340 pikë nga juria. Anëtarët e jurisë së ekspertëve nga më shumë se 15 vende i dhanë Suedisë numrin më të madh të pikëve dhe në këtë mënyrë e çuan atë drejt fitores. Pas Lorinit, përfaqësuesi izraelit Noah Kirel mori më së shumti pikë nga juria me këngën Unicorn, gjithsej 177. Kaaria e Finlandës, fitorja e së cilës në Eurovizion u dëshirua nga shumëkush, mori vetëm 150 pikë nga juria. Publiku i dha atij 376 pikë, ndërsa Lauryn mori shumë më pak, 243 pikë.

Pikët që juria i dha Lorin u bënë motiv për të nisur peticionin për heqjen e jurisë eksperte të Eurovizionit. Më shumë se 5200 njerëz e kanë nënshkruar atë deri më tani.

Foto: Printscreen

Në shpjegimin se përse u nis peticioni për zëvendësimin e jurisë, theksohet se prej shumë vitesh mes fansave të Eurovizionit ka pasur mosmarrëveshje për votat e jurisë. Vërehet se peticioni u nis për shkak të votave që juria e ekspertëve i dha Suedisë në Eurovizionin e këtij viti, të cilat nuk janë në përputhje me opinionin e gjerë publik.

.

Të Ngjajshme

Shikoni çfarë i bënë amerikanët “Jugo” legjendar: Ekspozita e vitit 1997 është një hit i vërtetë

Burri pretendon se e klonoi të dashurën e tij me ndihmën e inteligjencës artificiale

Mos bini pas këtij mashtrimi në Facebook – mund të humbni llogarinë tuaj

Leave a Comment