7 C
Skopje
November 20, 2018
Shëndetsi

Pasi ta mësoni këtë, ju kurrë më nuk do t’i zbardhni dhëmbët

Një dentist ka treguar se mënyra që keni përdorur për t’i zbardhur dhëmbët është krejtësisht e gabuar.

Kohë më parë thuhet si ai kishte pasur një partner që i kishte thënë “Duaji dhëmbët, të shëndosh dhe të verdhë”.

Dr. Ada Cooper ka shpjeguar se “zbardhja” e dhëmbëve me pasta nuk e ndërron ngjyrën e tyre, por se vetëm i ngjyros ata.

Sipas saj produktet e tilla përmbajnë vetëm “gërryes” që largojnë nga sipërfaqja mbetjet si të kafes dhe ushqimit, që mund t’i keni ndoshta prej tre ditësh.

Ajo ka treguar se zbardhja e vërtetë e dhëmbëve mund të bëhet vetëm me diçka që përmban peroksid.

Ajo ka treguar se është me rëndësi që dhëmbët tuaj të jenë të shëndosh edhe nëse nuk janë krejtësisht të bardhë.

Artikuj të ngajshëm

Aspirinë apo Ibuprofen? Ky është dallimi dhe kur duhet të përdoret secila

shprehja

Sa më shumë të shkëlqejë molla, aq më shumë dyll ka, si t’i pastroni nga toksinat

shprehja

Cilët ullinj duhet t’i konsumojmë, jeshilë apo të zinj

shprehja