September 28, 2020
Portali Shprehja

Pejgamberi (alejhi selam) na tërheq vërejtjen që t’iu shmangemi shtatë mëkateve të cilat janë..

Pejgamberi (alejhi selam) me këtë porosi na tërheq vërejtjen që t’iu shmangemi shtatë mëkateve të cilat janë..Pejgamberi a.s. me këtë porosi na tërheq vërejtjen që t’iu shmangemi shtatë mëkateve të cilat janë shumë të dëmshme për besimtarin.Prej Ebu Hurejres r.a. transmetohet se Pejgamberi a.s. ka thënë:Ruhuni nga shtatë mëkatet të cilat ju çojnë në zhd ukje, (shokët e tij) thanë:E cilat janë ato o i Dërguar i All-llahut ?

Pejgamberi alejhi selam. tha:Të bërit rival, ortak All-llahut,sihri (ma gjia)mbytja e njeriut të cilin akt All-llahu e ka ndaluar, përpos nëse ajo bëhet me të drejtë ,ngrënia e kam’atës,ngrënia e pasurisë së jetimit,të ikurit nga fronti i lu’ftës dhe shpifja ndaj femrës së ndershme muslimane.Transmetojnë Buhariu dhe Muslimi.

.

Të Ngjajshme

Profeti (alejhi selam) thotë:“Unë jam dërguar dhe Ora e Kijametit është larg meje aq sa…

admin

Pse namazi është më i mirë se gjumi !?

admin

Kur’ani e përmend dëgjimin para shikimit a e dini PSE ? Ja zbulimi fenomenal shkencor !

admin

Leave a Comment