May 28, 2023
Portali Shprehja

Pema “më e vjetër” në botë që mban sekretet e planetit

Në pyjet e lagështa të Kilit jugor, të mbrojtura nga zjarret dhe prerjet që i kanë zhdukur speciet, një qiparis gjigant u ka mbijetuar pesëmijë vjetëve. Trungu i tij iu ofron shkencëtarëve gjurmë të paçmueshme të asaj se si përshtatet jeta me ndryshimet klimatike në planet. Qiparisi është quajtur “stërgjyshi”. Pema gjigante është para njohjes si më e vjetra në botë dhe pritet ta zëvendësojë një pishë 4850 vjeçare që gjendet në Kaliforni. Qiparisi ka trung prej 4 metrash të gjerë dhe është 28 metra i gjatë.

.

Të Ngjajshme

Një grua në Sariyer, rrethi i Stambollit, ka shkuar për të votuar e shoqëruar nga keci i saj

Kreu i “OpenAI”: Nëse rregullat për inteligjencën artificiale në Evropë janë shumë të rrepta – do të largohemi

Grupi parlamentar i ASH-së i reagon Bilall Kasamit: Nga ju dalin vetëm mesazhe përçarëse

Leave a Comment