18.8 C
Skopje
August 25, 2019
Informacione Vendi

Për 6 muaj ndërpriten ndërtimet në Strugë, ja vendimi

Këshilli i komunës së Strugës në bazë të planit aksional për përmbushjen e rekomandimet të UNESCO për mbrojtjen e trashigimisë kulturore dhe natyrore të liqenit të Ohrit i ka dhënë dritën jeshile me 23 vota moratoriumit për ndalimin e ndërtimit në Strugë në kohëzgjatje prej 6 muajve.”

Propozim–Vendim për ndërprerje të përkohshme për miratimin dhe realizimin e planeve urbanistike dhe procedurave për përcaktimin e statusit juridik të objekteve të ndërtuara joligjore”thuhet në propozimin e Këshillit të Strugës. UNESCO ka alarmuar për ndërtime të egra në rajonin buzë liqenit të Ohrit, duke rrezikuar vlerat e kësaj bukurie natyrore që është nën mbrojtje.(INA)

Artikuj të ngajshëm

Haradinaj takon Zaevin, e quan mik të mirë

shprehja

Albin Kurti tregon për herë të parë si e njohu gruan norvegjeze

shprehja

RA NË PËRPJEKJE PËR T’I TËHEQUR SHOKËT

shprehja