December 7, 2022
Portali Shprehja

Për herë të parë në botë, transplantohet me sukses mëlçia e 100-vjeçares në Itali

Për herë të parë në botë, një organ u dhurua nga një person mbi 100 vjeç për arsye transplantimi.

Ndërhyrja u krye në spitalin San Giovanni di Dio në Firence javën e kaluar, kur një grua 100 vjeç e 10 muaj vdiq.

Mëlçia e saj u gjykua e përshtatshme dhe u transplantua me sukses tek një person i cili ndodhej në listën e pritjes në spitalin universitar të Pizës.

Transpalni i mëlçisë ka qenë i suksesshëm dhe pacienti është në gjendje të mirë.

Procedura përfaqëson kulmin e viteve të punës multidisiplinare klinike dhe studimit mbi përdorimin e donatorëve të moshuar, mbi të cilat qendra e transplantimit të Pizës dhe Rajoni i Toskanës kanë investuar për shumë kohë”, tha profesor Paolo de Simone.

Transplantimi i fundit nuk kishte ndodhur kurrë në botë dhe në Itali deri më sot.

Dhuruesi më i vjetër i organeve i regjistruar ndonjëherë në Itali, ishte një grua që vdiq në Fabriano në tetor në moshën 97 vjeçare./Abcnews.al

.

Të Ngjajshme

Qytetet me më së paku stres në botë

Buxheti 2023, Koleva: 800 milionë euro për investime kapitale

Fazliu: Buxheti 2023 bazohet në katër shtylla kryesore, përfshi edhe integrimin e vendit

Leave a Comment