June 7, 2023
Portali Shprehja

Përdorues të iPhone-it po ankohen se përditësimi iOS 16.5 po ua ‘shterë’ baterinë në telefonat e tyre

Apple më në fund lansoi përditësimin e saj iOS 16.5 për iPhone këtë javë.

Përditësimi sjell disa rregullime të rëndësishme të defekteve, si dhe një sërë veçorish të reja.

Derisa shumë përdorues të iPhone e kanë shkarkuar tashmë me padurim përditësimin, disa kanë raportuar se iOS 16.5 po ndikon në jetëgjatësinë e baterisë së tyre.

“A po e vë re ndokush se sa keq është jetëgjatësia e baterisë në iOS 16.5?”, shkroi në Twitter një përdorues i mllefosur.

“Bateria me iOS 16.5 harxhohet më shpejt se më parë, dhe gjithashtu karikimi është i ngadaltë (nga 23 për qind në 100 për qind duhen 3 orë nëpërmjet karikuesit origjinal 20W Apple)”, shtoi një tjetër.

Përditësimi i softueri iOS 16.5 u lansua nga Apple javën e kaluar.

“Mbajtja e softuerit tuaj të përditësuar është një nga gjërat më të rëndësishme që mund të bëni për të ruajtur sigurinë e produktit tuaj Apple”, tha gjiganti i teknologjisë.

Ndonëse përmban disa rregullime të rëndësishme të gabimeve, përdoruesit kanë vënë re gjithashtu se përditësimi po ia ‘shterë’ baterinë iPhone-ve të tyre.

“Përditësimi iOS 16.5 është shumë i keq për baterinë”, u ankua një përdorues.

“iOS 16.5 ka shumë probleme, kryesisht të lidhura me shterjen e baterisë’, shtoi një tjetër.

“Pas ‘ri-startimeve’ të shumta, iPhone 13 Pro i imi po vepron disi më mirë, por performanca është më e keqe e baterisë se përpara përditësimit”.

Ndonëse Apple nuk ka reaguar ende për këtë çështje, fatmirësisht, nuk ka gjasa që problemet e baterisë do të vazhdojnë sipas ZDNet.

Adrian Kingsley-Hughes, një studiues në ZDNet, shpjegoi: “Instalimi i një OS të ri në një iPhone shkakton shumë gjëra në sfond, nga indeksimi te rikalibrimi i baterisë, dhe kjo mund të vazhdojë për orë të tëra apo edhe ditë.

“Jo vetëm që kjo konsumon energji, por rikalibrimi i baterisë mund të jep përshtypjen se bateria po zbrazet më shpejt kur në fakt nuk është kështu”.

.

Të Ngjajshme

Protestë përpara Klinikës së Kardiokirurgjisë, kjo është arsyeja

Bullgaria fitoi qeveri të rregullt, në koalicion me rivalët Petkov dhe Borisov

Keni probleme me gjumin? Kjo është vitamina që ju nevojitet

Leave a Comment