May 20, 2022
Portali Shprehja

“Përkeqësimi i Artriteve në Stinën e Verës!”.

Ndër breza jemi mësuar të dëgjojmë një shprehje: “Dielli është gjithmonë i mirë për kockat!”.

Është kjo një e vërtetë apo një klishe’? Stina e Verës është një kurë apo një problem më vehte për njerëzit që vuajnë nga Artritet?

Tact Watches

A ka raste kur ekspozimi në Diell nuk rekomandohet për njerëzit që vuajnë pikërisht nga këto probleme?

Sigurisht që Dielli është mjaft i nevojshëm për sistemin kockor të njeriut, pasi lejon dhe nxit sintezën e Vitaminës D në lëkurë duke aktivizuar proceset e nevojshme metabolike të përthithjes së Kalçiumit, ku përfituesit kryesorë të tij janë kockat.

Por duhet theksuar se në disa forma të veçanta të Artritit, nxehtësia dhe ekspozimi i drejtpërdrejtë nën rrezet e Diellit, veçanërisht në orët e pikut të ditës, mund të përkeqësojë dhimbjet inflamatore të kyçeve tek pacientët që ankohen prej tyre.

Por përse ndodh përkeqësimi i disa formave të Artritit në Stinën që po troket, pra në Verë?

Një rol jo më pak të rëndësishëm luan edhe mënyra e duhur e të ushqyerit, pasi ushqime të caktuara ndikojnë në mënyrë direkte në përkeqësimin apo përmirësimin e simptomave të Artriteve në përgjithesi.

Cilat janë ato ushqime që përkeqësojnë shenjat që shfaq sëmundja e Artritit?

Suplementi Ushqimor Helix Plus dhe kremi Lenuadol 10, të domosdoshëm për trajtimin e formave të Artriteve.

Gjithçka në Hipokrati!

Sonte, ora 16.40!
Top Channel!


Top Channel

Të Ngjajshme

6 ushqimet që ndihmojnë në lehtësimin e ankthit

admin

Uthulla e mollës për fytyrën, një kurë e vërtetë apo falsitet?

admin

Majoneza, produkti më i mirë për flokët, si ta përdorni

admin

Leave a Comment