May 26, 2022
Portali Shprehja

Petkov: Nuk ekziston minoritet maqedonas në Bullgari

Kryeministri bullgar Kiril Petkov, duke iu përgjigjur pyetjes së gazetarëve nëse qeveria bullgare ka biseduar me Ambasadën Amerikane në lidhje me pakicën maqedonase në Bullgari, tha se ai apo qeveria kurrë nuk kanë biseduar me Ambasadën Amerikane në Bullgari për njohjen e të ashtuquajturit minoriteti maqedonas në vend.

“Nuk ekziston një pakicë e tillë dhe as që mund të flasim për një pakicë të tillë”, tha Petkov.

Tact Watches

Ai konfirmoi këmbënguljen dhe kushtëzimin e palës bullgare, minoritetit bullgar në Maqedoni për të hyrë në Kushtetutën e vendit, duke shtuar se asnjëherë nuk e ka deklaruar afatin e saktë për zgjidhjen e kontestit.

Të Ngjajshme

SHBA, BE dhe Britania e Madhe mbështesin hetimin e krimeve të luftës në Ukrainë

Zjarri kaplon spitalin, 11 foshnja vdesin si pasojë e flakëve

Flamuri evropian mbush 33 vjet

Leave a Comment