March 25, 2023
Portali Shprehja

Petrovska: Sulmet kibernetike kanë për qëllim rrëzimin e qeverive

Sulmet hibride synojnë të shkaktojnë rënien e qeverive, kryesisht ato që kanë orientim perëndimor.

Këtë e theksoi ministrja e Mbrojtjes Sllavjanka Petrovska në emisionin “Click Plus” në TV21.

Sipas saj, është e qartë se sulmuesi nuk dëshiron që ne të kemi një Ballkan stabil dhe paqësor.

“Më shpesh, qëllimi i luftërave hibride apo sulmeve kibernetike është të prishin praktikisht jetën shoqërore, gjë që në fakt ndodh kur ka sulme të shpeshta. Gjithnjë e më shumë, kur knaqësia krijohet në një shoqëri, ajo plotësohet me pakënaqësi në një sferë tjetër. Qëllimi është të shkaktohet, në shumicën e rasteve, rënia e qeverive, më së shumti ato që janë të orientuara nga perëndimi”, tha Petrovska.

Të Ngjajshme

Krasniqi dhe Gjakova, në finale të turneut në Tbilisi të Gjeorgjisë

Si t’i ktheni në gjendjen e mëparshme rrobat që zvogëlohen gjatë larjes

Të punësuarit në Ministrinë e Kulturës në protestë, kërkojnë rritje të pagave

Leave a Comment