January 21, 2021
Portali Shprehja

Policia ngrit kallëzim penal ndaj 10 personave të dyshuar për keqtrajtim dhe braktisje të 35 fëmijëve

Policia e Kosovës, konkretisht Drejtoria për Hetimin e Trafikimit me Qenie Njerëzore, në kuadër të kampanjës ‘Mos hesht – ndal trafikimin  me njerëz’, ka realizuar një sërë aktivitetesh, ku janë ngritur aktakuza ndaj dhjetë personave për “keqtrajtim apo braktisje të fëmijës”.

Sipas komunikatës për medie gjatë zbatimit të planit operativ ndër të tjera është angazhuar një numër i konsiderueshëm i personelit policor në disa regjione, me ç’rast është bërë identifikimi i personave të përfshirë 16 (gjashtëmbëdhjetë) lëmoshëkërkues të rritur dhe 35 (tridhjetë e pesë) fëmijë lëmoshëkërkues.

“Me qëllim të parandalimit dhe identifikimit në faza të mëhershme të viktimave të mundshme të rasteve të trafikimit me qenie njerëzore, DHTQNJ ka implementuar një plan operativ të koduar si “Identifikimi i fëmijëve në situatë rruge si viktima të mundshme të trafikimit ” në disa regjione të Kosovës, nga data 26 e deri me 30 tetor 2020. Gjatë zbatimit të këtij plani operativ ndër të tjera është angazhuar një numër i konsiderueshëm i personelit policor në disa regjione, me ç’rast është bërë identifikimi i personave të përfshirë, 16 (gjashtëmbëdhjetë) lëmoshëkërkues të rritur (nga ta 10 shtetas kosovarë dhe 6 shqiptarë), 35 (tridhjetë e pesë) fëmijë lëmoshëkërkues (nga ta 28 shtetas kosovarë dhe 7 shtetas shqiptarë). Po ashtu, përveç identifikimit të lartcekur, si persona të dyshuar të përfshirë në këto raste, janë identifikuar 10 persona ndaj të cilëve është ngritur kallëzim penal si dhe janë iniciuar 9 raste ‘keqtrajtim apo braktisje e fëmijës’ sipas nenit 250 të Kodit Penal të Kosovës”, thuhet në komunikatë.

Po ashtu sipas komunikatës për medie, në vazhdën e procedurave për trajtimin e rasteve të gjithë fëmijëve lëmoshëkërkues, në prani të punëtorëve të QPS-së, u është plotësuar formulari për shënimet e lëmoshëkërkuesve, ku të njëjtit kanë qenë të shoqëruar nga familjarët e tyre dhe të pajisur me dokumente.

“Policia e Kosovës do të vazhdojë të jetë e përkushtuar në realizimin e aktiviteteve me qëllim të parandalimit dhe trajtimit të rasteve të tilla, me qëllim të ofrimit të një ambienti sa më të sigurt për të gjithë shoqërinë. Për çdo informacion relevant ju mund të kontaktoni Policinë e Kosovës në numrat e telefonit pa pagesë: 192 dhe 0800 11 112”, thuhet në komunikatë. /Telegrafi/

.

Të Ngjajshme

Vetura godet për vdekje këmbësoren në rrugën Prishtinë-Mitrovicë

admin

Kanosi nënën e tij, një muaj paraburgim ndaj të dyshuarit nga Ferizaj

admin

Kanosi motrën duke ia dërguar foton e revoles në “Viber”, arrestohet një person në Ferizaj

admin

Leave a Comment