November 27, 2022
Portali Shprehja

Polonia dërgon 1.570 njësi të reja satelitore në Ukrainë

Ministri ukrainas i Transformimit Digjital, Mihaylo Fedorov, ka njoftuar se Polonia i dha Ukrainës 1.570 njësi shtesë satelitore Starlink për të zëvendësuar ato të dëmtuarat gjatë luftës, transmeton Anadolu Agency (AA).

Në postimin në llogarinë e tij në Telegram, Fedorov theksoi rëndësinë e sistemeve në fjalë, pasi ka probleme në furnizimin me energji elektrike në të gjithë Ukrainën për shkak të sulmeve të Rusisë.

Duke theksuar se operatorët celularë dhe ofruesit e shërbimeve të internetit nuk po punojnë në disa rajone, Fedorov tha se qeveria do të krijojë pika publike të internetit për të mbrojtur komunikimin.

Fedorov informoi se Polonia i dha Ukrainës 1.570 njësi satelitore Starlink për të zëvendësuar ato të dëmtuara gjatë luftës dhe theksoi se disa prej tyre do t’u jepen administratave në zonat e çliruara.

Ai tha se që nga fillimi i sulmeve të Rusisë, Ukraina ka marrë më shumë se 20 mijë njësi Starlink nga partnerët e saj, Fedorov gjithashtu theksoi se 5 mijë prej tyre u dërguan nga qeveria polake.

.

Të Ngjajshme

Kjo është historia e vërtetë e Pinokut: Kur ta dëgjoni, nuk do t’ua tregoni asnjëherë më fëmijëve tuaj!

Kujdes! Chrome, Edge dhe Opera kanë një shtesë (Extension) të rrezikshme që vjedh të dhëna dhe kriptovaluta

Rekordi u thye: Amerikanët shpenzuan mbi 9 miliardë dollarë për BLACK FRIDAY!

Leave a Comment