October 4, 2023
Portali Shprehja

Polonia kërkon sanksione të reja kundër Moskës

Polonia propozoi sot që sanksionet e reja evropiane kundër Rusisë për pushtimin e saj në Ukrainë të përfshijnë ndalimin e shitjes së diamanteve rus dhe gazit natyror të lëngshëm (LPG), ndërsa gjithashtu bëri thirrje që sanksionet kundër Bjellorusisë të përputhen me atë të Moskës.

Në propozimin e Varshavës, sipas asaj që raporton Reuters, kërkohet ndalimi i importit të diamanteve ruse dhe vendosja e sanksioneve ndaj kompanisë ruse Alrosa. “Alrosa ka mbështetur forcat ushtarake ruse dhe luftën në Ukrainë, drejtpërdrejt dhe tërthorazi, për shumë vite”, thuhet në dokument.

Komisioni Evropian ka vendosur tashmë 11 grupe sanksionesh ndaj Rusisë pas pushtimit të saj të Ukrainës në shkurt 2022. Polonia tani po kërkon ndalimin e importit të teknologjisë së informacionit dhe komunikimit (TPE) me origjinë nga subjektet ruse, duke përfshirë softuerin dhe shërbimet e sigurisë kibernetike.

Në të njëjtën kohë, thotë se BE-ja duhet të ndalojë blerjen e LPG-së ruse për të ruajtur integritetin dhe transparencën e tregut dhe për të parandaluar shtrembërimin e konkurrencës./abcnews.al

.

Të Ngjajshme

Milevski: Kërkojmë fitore para dueleve të muajit dhjetor

Do të zgjidhet çështja e personave pa shtetësi në Maqedoni, miratohen ndryshimet e nevojshme ligjore

admin

Armiku i jetëgjatësisë, qëndrimi ulur në të shumtën e rasteve

Leave a Comment