Porsche teston fuqinë e veturave me katër motorë elektrikë

Porsche ka prezantuar serinë e re të pajisur me katër motorë elektrikë, një për secilën rrotë.

Në kombinim me një softuer të ri kontrolli, automjeti do të fitojë në mënyrë të konsiderueshme më shumë stabilitet sesa një veturë me makinë konvencionale me katër rrota.

Raporti i shpërndarjes së forcës midis boshtit të përparmë dhe të pasëm është i rregulluar me një vlerë të saktë në disqet konvencionale me katër rrota, një kontroll çifti rrotullues mund të ndajë forcën në milisekonda për të katër motorët.

Sipas hartuesve të këtij projekti detyra ishte të hartonin konceptin e ri të vozitjes duke përdorur sensorë ekzistues dhe të mos shtonin sensorë shtesë.

Porsche, bën të ditur se teknologjia e re e makinës pritet të jetë veçanërisht e efektshme në të ardhmen, veçanërisht kur vozitni në borë dhe akull.

Prodhuesi nuk zbulon se në cilat modele duhet të instalohet saktësisht disku.

Të ngjajshme

Gati një milion përdorues të Facebook-ut në Kosovë

shprehja

Edhe “Facebook” fsheh numrin e pëlqimeve në postime

shprehja

I dehur bëri gara me policinë, dëbohet nga Zvicra 30 vjeçari nga Kosova

shprehja

Duke përdorur shërbimet e Portalit Shprehja ju pajtoheni me përdorimin tonë të Cookies. Pranoj Lexo më shumë