January 20, 2021
Portali Shprehja

Postat, 50 milionë euro humbje për 6 muaj

Bankat kanë filluar garën për marrjen e qarkullimit pagesor të “Postave të Maqedonisë”. Të premten, do të dihet sa prej bankave tregtare në vend janë të interesuar për ta marrë punën. Problemi i madh në gjithë procesin mund të ndodhë nëse banka e re që do të punojë me Postën nuk mund të vazhdojë ta përdorë softuerin bankës së falimentuar “Eurostandard”. Por, drejtori i këtij institucioni thotë se është optimist se nuk do të ketë nevojë për softuer të ri për bankën e ardhshme.

Qarkullimi i bllokuar pagesor i Postës është vetëm një nga arsyet e humbjeve financiare të kësaj kompanie shtetërore, e cila tejkalon 50 milion euro për gjashtë muaj.

Përveç faktit që rënia e bankës Eurostandard paralizoi qarkullimin pagesor të “Postave të Maqedonisë” ku nuk mundej të paguaj fatura për qytetarët, u ndërpre pagesa e pensioneve dhe ndihmave sociale për shfrytëzuesit që pensionin e merrnin në adresën e tyre të shtëpisë përmes postierit.

Ile Petreski

Të Ngjajshme

Temperatura në të gjithë vendin nën zero, minus 14 gradë në Berovë

admin

Bërns: Me inaugurimin e nesërm vazhdon demokracia amerikane

admin

Bërns shpreson të mbetet ambasadore në Maqedoni

admin

Leave a Comment