July 2, 2022
Portali Shprehja

Prap se prap prezantueset e lajmeve në Afganistan u shfaqën në ekran të mbuluara

Që nga kthimi në pushtet vitin e kaluar, talebanët kanë rifutur një sërë kufizimesh ndaj shoqërisë civile, shumë prej të cilave përfshijnë kufizime në të drejtat e grave.

Tact Watches

Në fillim të majit, lideri i lartë i talebanëve lëshoi ​​një urdhër duke u kërkuar grave në publik që të mbuloheshin plotësisht, duke përfshirë edhe fytyrën, dhe burka tradicionale ishte ideale.

Në të kaluarën, një grua mjaftonte të mbante një shall për të mbuluar flokët.

Një dekret i ngjashëm ishte në fuqi gjatë sundimit të mëparshëm taleban nga viti 1996 deri në 2001.

Ministri afgan për Promovimin e Virtytit dhe Parandalimin e Veseve i udhëzoi prezantuesit televizivë TOLOnews, Ariana Televizion, Shamshad TV dhe 1TV që t’i përmbahen urdhrit të liderit taleban nga dje. Mirëpo, fillimisht dje kanë vendosur të mos e zbatojnë urdhrin, duke u shfaqur në televizion pa fytyrë, por sot kanë ndërruar mendje dhe kanë veshur një burkë, me të cilën u duken vetëm sytë.

Prezantuesi i TOLONEnews tha se ata kishin kundërshtuar dhe ishin ende kundër veshjes së burkës, por se stacioni ishte nën presionin e talebanëve, të cilët u thanë atyre se çdo mikpritës që refuzonte ta bënte këtë do të duhej të kërkonte një punë të re dhe të bënte diçka. të tjera.

Një zëdhënës i Ministrisë së Virtytit dhe Parandalimit të Veseve tha se autoritetet nuk kishin ndërmend t’i detyronin zonjat të linin punët e tyre.

“Jemi të kënaqur që televizionet i kanë përmbushur siç duhet detyrimet e tyre”, tha ai për mediat franceze.

Talibanët kanë urdhëruar më parë që punonjëset e qeverisë të pushohen nga puna nëse nuk respektojnë kodin e ri të veshjes. Burrat e punësuar gjithashtu mund të suspendohen nëse gratë ose vajzat e tyre nuk i binden këtyre urdhrave.

.

Të Ngjajshme

Ushtarët rusë marrin peng komandantin e tyre

Ky qytet i Zvicrës ka hequr dorë tërësisht nga gazi “i Putinit”

Zyrtari ukrainas: Trupat ruse mund të rifillojnë sulmin në Kiev

Leave a Comment