June 18, 2021
Portali Shprehja

Prof. Petreski: Ndihma shtetërore joefektive për ndërmarrjet private

Nga dymbëdhjetë parametrat e matjes, rezultati i parave të qeverisë të marra përmes Planit të Rritjes Ekonomike, regjistrohet në vetëm një. Të dhënat u morën në bazë të një studimi të kryer për të përcaktuar nëse dhe sa përfitim ekonomik ndërmarrjet private që morën para nga shteti. Profesori Marjan Petreski foli  për këtë temë sonte në emisionin “Revista Ekonomike” në Alsat.

Përfundimet janë se ndihma e siguruar përmes Ligjit për Mbështetjen Financiare të Investimeve është përgjithësisht joefektive. “Për shkak se teknika përmes së cilës ne e shqyrtojmë atë tregon se ata kanë arritur vetëm në njërin nga dymbëdhjetë indikatorët, dhe kjo është në punësim,” tha profesori Petreski.

.

Të Ngjajshme

Reforma zgjedhore, Andonovski: Nuk priten ndryshime thelbësore të Kodit Zgjedhor

admin

Bakiu: Jemi kundër zgjedhjes së kryetarëve të komunave me një raund të vetëm

admin

Shehu: Listat e hapura në këto zgjedhje, do të jenë një lloj testi për zgjedhjet e ardhshme parlamentare

admin

Leave a Comment