November 30, 2020
Portali Shprehja

Profeti (alejhi selam) ka thene ” Zoti im më ka porositur nëntë gjëra e unë ju porosis edhe juve :

Kjo porosi i është dedikuar Pejgamberit alejhi selam nga All-llahu Fuqiplotë e Ai na e ka përcjellë edhe neve duke pasur parasysh që edhe net ë kemi dobi nga kjo porosi.Pejgamberi a.s. ka thënë:Zoti im më ka porositur nëntë gjëra e unë ju porosis edhe juve:– Më ka porositur të jem i sinqertë në punët e fshehta dhe ato të dukshme,– të jem i drejt kur të jem i disponuar dhe kur të jem i hidhëruar,
të jem i matur (mos të hargjoj pa nevojë) kur të jem i pasur dhe kur të jem i varfër.T’ia fali hakun atij që më ka dëmtuar,– t’i jap atij që më ka rrefuzuar, (s’më ka dhënë kur i kam kërkuar),– ta vizitoj atë që më ka bojkotuar,– heshtja ime të jetë mendim, studim,– fjala ime të jetë dhikër,-shikimi im të jetë mësim

Transmeton Ibni Maxhe.

.

Të Ngjajshme

Në cilën ditë lindi i Dërguari i Allahut Muhammedi a.s !

admin

Profeti (alejhi selam) thotë:“Unë jam dërguar dhe Ora e Kijametit është larg meje aq sa…

admin

Pse namazi është më i mirë se gjumi !?

admin

Leave a Comment