April 16, 2021
Portali Shprehja

Prokuroria hap lëndë për Rashkovskin

Prokuroria Themelore Tublike për ndjekjen e kriminalitetit te organizuar dhe korrupsionit hapi lëndë lidhur me softuerin e blerë për “përcaktimin e shpejtësisë mesatare në qarkullim dhe shqiptimin e dënimeve”. Duke i ndjekur shkrimet e mediumeve ditëve të fundit për blerjen e softuerit nga ish Sekretari i përgjithshëm i Qeverisë, në Dragi Rashkovski, prokuroria hapi procedurë parahetimore, pas çka prokurori i lëndës urdhëroi grumbullimin e provave dhe dokumentacionin e duhur. Në bazë të urdhrave do të veprojnë hetuesit e Qendrës së hetuesisë në Prokurorinë themelore publike për ndjekjen e kriminalitetit te organizuar dhe korrupsionit. Ndryshe, Rashkovski për momentin gjendet në pushim dyjavor në Meksikë. Pas zbardhjes së aferës për blerjen e softuerit për çka janë paguar 81 mijë euro para të shtetit, ishte konfirmuar se softuerin e kishte patentuar pikërisht vetë Rashkovski.

.

Të Ngjajshme

Zaev: Besoj se arritëm marrëveshje për Ligjin për shtetësi

admin

“Souftueri”, arrest shtëpiak për Rashkovskin

admin

“Rashkovski”, Zaev: Të gjithë jemi të barabartë para ligjit, të mos ketë dilema

admin

Leave a Comment