September 26, 2020
Portali Shprehja

Prova e parë e makinës fluturuese rezultoi me sukses në Japoni

Sipas medieve të huaja, përcjell Telegrafi, Sky Drive Inc e zhvilloi demonstrimin e saj publik më 25 gusht, në Toyota Test Field.

Bëhet e ditur se ky ishte edhe demonstrimi i parë publik i një makine fluturuese japoneze.

Makina e quajtur SD-03, e drejtuar me një pilot, u ngrit dhe qarkulloi fushën për katër minuta, raporton CNN.

“Jemi të lumtur që e kemi arritur për herë të parë në Japoni zhvillimin e një makine fluturues, prej se e kemi themeluar SkyDrive”, tha shefi ekzekutiv, Tomohiro Fukazawa.

“Ne duam ta bëjmë të mundshëm një makinë fluturuese që në të ardhmen të shërbejë si transport i sigurt në shoqëri”, u shpreh ai.

SD-03 është automjeti më i vogël elektrik dhe flutures, dhe zë hapësirën për parking gati sa dy makina të zakonshme.

Automjeti ka tetë motorë për t’ju siguruar njerëzve sigurinë për shkaqe emergjente.

Të Ngjajshme

Kanadaja nënshkruan marrëveshje me “AstraZeneca”-n

admin

Apple Watch Serie 6: Pse Apple vendosi një sensor që të tregojë sa oksigjen keni në gjakun tuaj?

admin

Eksplodon SpaceX gjatë një testimi

admin

Leave a Comment