Pse hapja e çadrës sjell fatkeqësi?

Hapja e çadrës, pasqyrat e copëtuara, macet e zeza e shumë gjëra të tjera janë bartur me vite të tëra nga gjenerata në gjeneratë duke i konsideruar si fatkeqësi.

“Fajtorët” më të mëdha janë egjiptianët. Egjiptianët e lashtë mbanin ombrella papirusi dhe pendë në shtëpitë e tyre, dhe u shërbenin si simbol statusi.

Me sa duket hapja e çadrës në shtëpi do të zemëronte perëndinë e diellit Amon Ra.

Teoria tjetër në lidhje me çadrat thotë që egjiptianët mbanin çadra për të mbrojtur perëndinë e qiellit Nut, e cila mbronte banorët nga nxehtësia, thatësia dhe etja, transmeton KosovaPress.

Origjina e çadrave moderne është që nga shekulli 19 ku Samuel Fox pretendoi Pargon, një model me një kornizë çeliku dhe pëlhura si mëndafsh, pambuku dhe liri si mekanizëm që lehtëson hapjen.

Të ngjajshme

Ja çfarë ndodh nëse fotokopjoni një pasqyrë

shprehja

Cila është e vërteta pas sfidës qesharake të fshesës që u përhap në internet

shprehja

Kjo ishte loja që egjiptianët e përdornin për të biseduar me të vdekurit

shprehja

Duke përdorur shërbimet e Portalit Shprehja ju pajtoheni me përdorimin tonë të Cookies. Pranoj Lexo më shumë