March 1, 2021
Portali Shprehja

Pse namazi është më i mirë se gjumi !?

Pse namazi është më i mirë se gjumi!?

1).Gjumi është përgjigjie e thirrjes sate, ndërsa namazi është përgjigjie e thirrjes Zotit xh.sh.

2). Ai është më i mirë se gjumi, sepse besimtari dhe pabesimtari të dytë janë në gjumë, dhe namazin nuk e falë veçse besimtari.

3). Ai është më i mirë se gjumi, sepse gjumi është vdekje ndërsa namazi është gjallëri.

4). Ai është më i mirë se gjumi, sepse gjumi është kënaqësi për trupin, ndërsa namazi është kënaqësi për shpirtin.

5).Sa i bukur është namazi i sabahut!

– Obligimi i tij, bën që të jesh nën mbrojtjen e Zotit xh.sh.

– Syneti i tij, është më i mirë se krejtë dynjaja dhe çka ka në të

{إِنَّ قُرْآنَ الْفَجْرِ كاَنَ مَشْهُودًا}
– “Me të vërtet namazi i sabahut është i dëshmuar” (الإسراء 17:78)

Përktheu dhe përshtati: Kushtrim Osmani

.

Të Ngjajshme

Në cilën ditë lindi i Dërguari i Allahut Muhammedi a.s !

admin

Profeti (alejhi selam) thotë:“Unë jam dërguar dhe Ora e Kijametit është larg meje aq sa…

admin

Kur’ani e përmend dëgjimin para shikimit a e dini PSE ? Ja zbulimi fenomenal shkencor !

admin

Leave a Comment