January 18, 2021
Portali Shprehja

Pse vendoset hëna mbi minare?

Pse vendoset hëna mbi minare?

Kjo shenjë ka kuptim dhe domethënie.Hëna e re e hapur mbi minare vendohet në drejtim të kibles për të përcaktuar drejtimin e kibles për banorët e atij vendi. Në bazë të hënës së hapur mbi minare, banorët e atij fshati apo qyteti, e kuptojnë se nga është drejtimi i kibles dhe kah duhet të drejtohemi për falje të namazit.Në brendi të xhamisë për orientim të kibles vlen mihrabi(vendi ku Imami i prin xhematit). Ndërsa jashtë xhamisë, orientimi i kibles bëhet në bazë të hënës së re të hapur mbi minare.

Musa Vila

.

Të Ngjajshme

Në cilën ditë lindi i Dërguari i Allahut Muhammedi a.s !

admin

Profeti (alejhi selam) thotë:“Unë jam dërguar dhe Ora e Kijametit është larg meje aq sa…

admin

Pse namazi është më i mirë se gjumi !?

admin

Leave a Comment