February 1, 2023
Portali Shprehja

Punët e shtëpisë që janë të ndaluara me ligj në Gjermani

Vendosja e rafteve, lyerja e mureve ose ndërrimi i llambave; me pak shkathtësi, mund të bëni vetë punë të vogla rinovimi në shtëpinë ose banesën tuaj. Sidoqoftë, në Gjermani ka rregulla strikte për projekte të caktuara – disa punë elektrike duhet të kryhen nga një specialist.

Duke pasur parasysh koston e punësimit të një mjeshtri, shumë njerëz preferojnë të përdorin veglat dhe furçat vetë dhe kështu t’i bëjnë këto punë shtëpiake pa shumë sherr.

Megjithatë, kur bëhet fjalë për Gjermaninë, jo të gjitha punët mund të kryhen vetëm nga individë privatë apo laikë. Zbatohen rregullore të rrepta ligjore, veçanërisht për instalimet elektrike, të cilat duhet t’i ndiqni patjetër.

Ka arsye pse individëve u ndalohet instalimi i instalimeve elektrike. Maren Korniels nga Shoqata e Sipërmarrësve Gjermanë në Fushën e Teknologjisë Elektrike dhe të Informacionit (ZVEH) shpjegon për t-online.de se ekziston një mundësi në rritje e rrezikut dhe rrezikut edhe në detyrat në dukje të thjeshta si instalimi dhe heqja e prizave ose llambave. .

Instalimet elektrike, të tilla si montimi i një prize ose lidhja e ndriçimit të tavanit, është diçka për të cilën duhet të punësoni një kompani të specializuar.

.

Të Ngjajshme

Grupi i Zjarrit në Kërçovë: Ahmetin e mbrojmë vetëm ne

Duel i futbollistëve shqiptarë në Kupën e Italisë

Kristian Eriksen, jashtë terrenit deri në muajin prill

Leave a Comment