Pushimi i lindjes zgjatet deri në skadimin e masave të përkohshme

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale informon se periudha e pushimit të paguar nga puna për shkak të kujdesit dhe edukimit të një fëmije të porsalindur dhe të birësuar zgjatet deri në skadimin e masave të përkohshme. Me një dekret të ligjit për marrëdhëniet e punës të miratuar nga Qeveria, mungesa e një punëtori për shkak të shtatzënisë, lindjes së fëmijëve dhe prindërve dhe birësimi vazhdon të rrjedhë dhe kompensimi i pagës vazhdon të paguhet deri në skadimin e masave të përkohshme për mbrojtje nga Përhapja dhe parandalimi i koronavirusit COVID-19.

Zgjatja e pushimit të lehonisë do të rregullohet përmes Fondit të Sigurimeve Shëndetësore të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale thekson se mbrojtja e mëmësisë është parësore, dhe kujdesi për shëndetin dhe sigurinë e nënave dhe fëmijëve nuk ka alternativë.

.

loading...

Të ngjajshme

Arsllani: Komunat do t’i ndihmojmë përmes donacioneve

shprehja

Ambasadori spanjoll e dorëzoi në Stejt Departament ratifikimin për anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut në NATO

shprehja

Hoti: Takimi i ardhshëm mund të bëhet kur Vetëvendosje ofron zgjidhje

shprehja

Duke përdorur shërbimet e Portalit Shprehja ju pajtoheni me përdorimin tonë të Cookies. Pranoj Lexo më shumë