January 22, 2021
Portali Shprehja

Qendra Përkujtimore e Srebrenicës: Njoftimet për kërcënimet e “Srebrenicës së re” janë të papranueshme

Sot, Qendra Përkujtimore e Srebrenicës paralajmëroi për papranueshmëri të sulmeve të urrejtjes, nxitje të urrejtjes kombëtare, etnike dhe fetare, të drejtuar kundër anëtarëve të popullit boshnjak dhe qytetarëve të fesë islame në Mal të Zi, veçanërisht duke reaguar ndaj mesazheve në Pljevlja që thërrisnin “Srebrenica e re”.
“Krimi i gjenocidit në Srebrenica është kulmi i një operacioni gjenocid,” spastrimit etnik “dhe masakrës së popullsisë Boshnjake në Bosnjën Lindore që zgjati nga Marsi 1992 deri në Korrik 1995. Ajo u parapri nga disa vjet fushatash të ashpra dehumanizimi nga media Boshnjake. me qendër në Beograd, fjalime dhe tubime politike ku u dha një platformë për mesazhe atyre që nuk u shmangen thirrjeve për vrasje dhe reven hakmarrjes historike. dutyshtë detyra jonë, në këtë moment kritik të paqëndrueshmërisë, të paralajmërojmë dhe të kontribuojmë në parandalimin e dhunës dhe intolerancës drejt popullsisë boshnjake në Mal të Zi ”, thonë ata nga Qendra Përkujtimore e Srebrenicës.

Qendra Përkujtimore e Srebrenicës theksoi se ata kishin paralajmëruar në lidhje me praktikat e kërcënimeve të mëparshme për të ‘përsëritur Srebrenicën’ në Novi Pazar dhe Sjenica në Raportin e Mohimit të Gjenocidit në vitin 2020.

“Mesazhet” Turqit po lëvizin “dhe” Zogu i zi ka fluturuar, Pljevlja do të jetë Srebrenica “janë punë e rrezikshme e individëve dhe grupeve politike, të cilët besojnë se pas zgjedhjeve ata i lanë duart e lira për sulmet ndaj grupeve të pakicave në komunitetin e tyre. Ne do të ndjekim nga afër ngjarjet në Crna Worseshtë më keq, duke pasur parasysh detyrën tonë që kemi si institucion në fushën e parandalimit të gjenocidit dhe transferimin e mësimeve të marra ose të pa mësuara nga Srebrenica në botë “, përfundon Qendra Përkujtimore e Srebrenicës.

Të Ngjajshme

KKSH-ja kërkon regjistrimin e popullësisë në Luginë, ishte bojkotuar në vitin 2011

admin

BE a do të aplikoj COVID ‘pasaportat’ për udhëtim?

admin

Shqipëria shpall non grata diplomatin rus

admin

Leave a Comment