July 27, 2021
Portali Shprehja

Qeveria e Maqedonisë: Përdorimi i kanabisit nuk është vepër penale

Përdorimi rekreativ personal i kanabisit edhe sot nuk është vepër penale, megjithatë praktika tregon se në terren ekzistojnë paqartësi dhe kemi situatë kur persona të cilët përdorin kanabis për nevoja personale dhe ngarkohen gjoja për qëllime shitjeje, thonë nga Qeveria.

Nga Qeveria presin që me ndryshimet në Kodin Penal të cilat janë në vijim, në mënyrë eksplicite të vërtetohet me një formulim të qartë që përdorimi personal nuk është vepër penale, në fakt në burg nuk shkon ai që për përdori rekreativ ose për nevojë mediciinale konsumon kanabis.

Gjithashtu do të ketë nevojë edhe për të definuar termin përdorim personal për të cilin kërkohen vendime juridike dhe normative.

.

Të Ngjajshme

Në “Tabanoc”, për hyrje në vend pritet rreth 30 minuta

admin

Shkupjani arrestohet në Strugë, kapet me drogë

admin

Rezoluta e VMRO-së për negociatat me Bullgarinë do të miratohet me emrin e ri kushtetues

admin

Leave a Comment