May 12, 2021
Portali Shprehja

Rashkovski do të ndërtojë vilë gjysmë milioni euro, por përveç pagës nuk ka të hyra të tjera

Dragi Rashkovski tashmë tre ditë nuk tregon se sa para familja e tij duhet të ndajë për ta ndërtuar vilën prej 800 metër/ katrorë në Pobozhje. Edhe sot, tentuam të kontaktojmë me ish sekretarin e përgjithshëm të Qeverisë, i cili përsëri ishte i pakapshëm.

Mesazh për Dragi Rashkovskin “Zoti Rashkovski, për interesin e opinionit, a mund të tregoni sa do të kushtojë objekti në Pobozhje dhe përse planifikoni të ndërtoni vilë kaq të madhe? Deri më tani, e kishit praktikë të përgjigjeni në pyetjet e gazetarëve. Është i rëndësishëm të dihet edhe qëndrimi juaj”.

Ndërkohë, Alsat jo zyrtarisht zbulon se Dragi Rashkovski nuk ka paraqitur të ardhura shtesë në Drejtorinë e të Ardhurave Publike para dorëheqjes, përveç pagës në Qeveri. Dje dha dorëheqje edhe nga posti i sekretarit. Komisioni Antikorrupsion po kontrollon – sa është llogaria e Rashkovskit? A ka shpenzuar aq sa ka fituar ose nëse gjithçka që ka fituar derisa ishte në Qeveri mjafton t’ia lejoj vetes të mirat materiale të shkruara në listën anketuese. Në Agjencia e anti- korrupsionit tashmë kanë arritur të gjitha dokumentet e kërkuara nga Kadastra. Rashkovski posedon 11.000 metra katrorë tokë bujqësore në fshatin Pobozhje, ku do të ndërtohet vila luksoze. Fëmijët e tij të mitur gjithashtu kanë dy parcela, të cilët paraqiten si investitorë në shtëpinë e planifikuar prej 800 metrash katrorë. Si dhe kur Rashkovski ka dorëzuar kërkesë për transformimin e parcelës nga toka bujqësore në ndërtimore, pyetëm sot në Komunën e Çuçer Sandevës, por përgjigje  nuk morëm.

 Pyetje për komunën e Çuçer Sandevës

“Sa metër katrorë në emër të fëmijëve të Rashkovskit janë shndërruar nga tokë bujqësore në tokë ndërtimore në lagjen Pobozhje?

Kur e keni dërguar kërkesën për shndërrimin e tokës bujqësore pranë Ministrisë së Bujqësisë? Shtëpia e familjes Rashkovski, sipas projektit, do të ketë palestër, pishinë, dhomë bilardo, bodrum vere dhe oborr të madh. Sipas inxhinierëve të ndërtimit që i konstatuam, ndërtimi i vilës deri në fazën e karabinës, do të kushtojë mbi 400 mijë euro.

Bojan Stojanovski

.

Të Ngjajshme

Kontesti me Bullgarinë, Zaharieva: Kujdes me sovranitetin!

admin

Prokuroria: Arrestimi i Boshkovskit, hakmarrje politike

admin

Reformat në arsim përplasin partitë, Vasilevska: Reformat shëmtojnë të rinjtë

admin

Leave a Comment