July 2, 2022
Portali Shprehja

Raundi i dytë i votimit në seancë plenare për Presidentin e ri të Republikës, duket se do të ezaurohet pa kandidatë

Në përfundim të orarit të përcaktuar nga konferenca e kryetarëve, ora 16:00, asnjë emër nuk është dorëzuar nga palët. Seanca plenare është parashikuar për t’u mbajtur pasditen e së hënës në 18:00. Ndonëse në mes javë palët u dakorduan për t’i lënë opozitës te drejtën për të propozuar e para kandidatin, marrëveshja nuk shkoi si duhet, pasi kreu i grupit parlamentar të PD Enkelejd Alibeaj, akuzoi socialistët për prishje të saj.

Tact Watches

Kujtojmë se raundi i parë për zgjedhjen e presidentit u ezaurua më 16 maj pa kandidatë zyrtarë, pasi grupet parlamentare në Kuvendin e Shqipërisë nuk dorëzuan kandidatura. Sipas Kushtetutës së Shqipërisë, kandidati për president i propozohet Kuvendit nga një grup prej jo më pak se 20 deputetësh.

Për zgjedhjen e presidentit të vendit, Kuvendi zhvillon deri në pesë votime (raunde). Presidenti zgjidhet në votimin e parë, të dytë ose të tretë kur një kandidat merr jo më pak se tri të pestat e votave (84 vota) të të gjithë anëtarëve të Kuvendit, ndërsa Kuvendi i Shqipërisë ka 140 deputetë.

Në votimin e katërt dhe të pestë zgjidhet president kandidati që siguron më shumë se gjysmën e votave të të gjithë anëtarëve të Kuvendit. Votimi i pestë zhvillohet kur në votimin e katërt asnjë kandidat nuk ka siguruar shumicën e kërkuar të votave.

.

Të Ngjajshme

Mbi 500 mjekë në Kosovë janë të papunë

Megi Pojani protagoniste në klipin e ri të Don Xhonit, lansohet më 7 korrik

Vatikani prezanton monedhën e re dedikuar Ukrainës

Leave a Comment