18.5 C
Skopje
July 16, 2019
Informacione Vendi

Reka: Shqiptarët nuk morën pozicionim strategjik dhe u vonuan!?

Tact

Blerim Reka

SFRJ & JNA, vegjetuan gjate, ne kopshtin e luftes se ftohte. Ato u zhduken, vetem kur ra perdja e hekurt bipolare. Me ri-kthimin e luftes se re te ftohte, diplomacia serbe po ri-pozicionohet si tampon zone e re, mes lindjes dhe perendimit, duke maksimaluzuar interesimin e SHBA dhe te Rusise. E vetmja negocion me Brukselin- pa zbatuar sanksionet ndaj Moskes; dhe e vetmja synon aneteresimin ne BE- pa u anetaresuar paraprakisht ne NATO. Shqiptaret nuk shfrytezuan tri dekadat e kaluara per pozicionim strategjik dhe u vonuan; si gjithnje gjate kthesave te medha historike.

Burimi i lajmit

Artikuj të ngajshëm

Rroftë pasaporta, rroftë Gjermania. Ky vend bashkë më

shprehja

Përveç Katica Janevës edhe një prokuror/e tjetër e involvuar te rasti “Boki 13”?

shprehja

Ky është biznesmeni i shantazhuar që ‘dridhi’ Specialen në Maqedoni

shprehja