May 26, 2022
Portali Shprehja

Royal Mail dëshiron të përdorë flotën e 500 dronëve, për shpërndarjen e dërgesave në zona të largëta të Britanisë

Posta britanike Royal Mail synon të sigurojë flotën prej 500 dronëve, që do t’i përdorë për shpërndarjen e dërgesave në komunitete më të largëta në mbarë Britaninë e Madhe.

Tact Watches

Në Royal Mail shpresojnë që në tri vitet e ardhshme do të përdorin 500 dronë për dërgimin e pakove të ndryshme – pra nga Scilly, Shetland, Orkney e deri në Hebrides.

Megjithatë për këtë shërbim të ri nevojitet miratimi nga agjencia për aviacionin civil CAA, e rrugëtimet e reja do të varen nga “përmirësimi i ekonomisë së fluturakeve pa pilot”.

Royal Mail prej kohësh është duke testuar dronët, e testimi i fundit është kryer në prill në Shetland. Dronët kanë kryer dërgesën e parë mes aeroportit Tingwall në Lerwick në drejtim të Unstas, pjesës më të largët të Britanisë.

Fluturaket pa pilot janë të mëdha, krahët i kanë 10 metra të gjatë, kurse rrezja e tyre e veprimit shkon deri në 1.000 kilometra. Mund të bartin deri në 100 kilogramë mallra dhe i vënë në lëvizje dy motorët me djegie të brendshme.

Ata fillimisht ishin dizajnuar për të shpërndarë ndihma humanitare në Afrikë, për ngritjen dhe zbritjen nevojitet shumë pak hapësirë.

.

Të Ngjajshme

Mëngjesi i shpejtë: Omëletë në një bukë baguette

SHBA, BE dhe Britania e Madhe mbështesin hetimin e krimeve të luftës në Ukrainë

Zjarri kaplon spitalin, 11 foshnja vdesin si pasojë e flakëve

Leave a Comment