December 8, 2022
Portali Shprehja

Sa kilometra mund të udhëtojnë makinat “në rezervë”? Fituesi vjen nga ky vend!

Sa kilometra të tjera mund të kaloni pasi të ndizet drita e karburantit? Ky është informacion i rëndësishëm, ndaj portali britanik “Compare The Market” u përpoq të gjente përgjigjet.

Hulumtimi i tyre tregon se frika për të qëndruar në autostradë është e pabazë, duke krahasuar 96 makina me njësitë e benzinës.

Kur ndizet llamba?

Shumica e shoferëve mendojnë se kanë ende 40 kilometra pasi të ndizet drita e karburantit, por praktika tregon se distanca është dukshëm më e madhe.

Shumë nga makinat moderne kanë një kalkulator të integruar që analizon funksionimin e rezervës, por ndodh që automjeti të tejkalojë numrat e shfaqur. Mesatarisht, drita ndizet kur niveli i karburantit bie në rreth 10 për qind të kapacitetit total të rezervuarit të makinës.

Gama më e madhe

Sipas analizës së portalit britanik “VW Passat” është fitues absolut me të paktën 120.73 kilometra rezervë. Pas tij është “Ford Mondeo” (112.68), ndërsa në pozitën tjetër është “BMW 5” me 109,96 kilometra.

E ndjekur nga Toyota Prius (107.2), Mercedes E (103), Audi Q5 (102.7), Range Rover Sport (102), Mazda 6 (101.3), Audi A6 (99.8).

Gama më e shkurtër

Rrugën më të vogël e ka BMW M 3 me 51,48 kilometra, pastaj Kia Picanto me 51,72, pastaj Fiat 500 me 59,77. Makinat e njohura përfshijnë Ford Fiesta me 66.09, e ndjekur nga Nissan Juke me 65.7, Citroen C1 me 62.4 dhe Mini Cooper me 40.4.

.

Të Ngjajshme

Stojanovski: Buxheti 2023 nuk iu përgjigjet nevojave të qytetarëve

Katër të lënduar në një aksident trafiku në autostradën Shkup-Tetovë

admin

Pollozhani: Buxheti është peng i politikave ekonomike, mungon plani “B”

Leave a Comment