May 26, 2022
Portali Shprehja

Sali: 90 për qind e raste të reja me virus janë Omicron, 10 për qind janë Delta

Ministri i Shëndetësisë, Bekim Sali sot shpjegoi vendimin e qeverisë për karantinim të personave të infektuar me Covid-19, përcjell TV21. Sali tha se personat duhet të kontaktohen nga mjeku amë në ditën e shtatë, nëse nuk kanë simptome të njëjtit mund të dalin nga karantina, mirëpo nëse kanë simptoma, izolimi i tyre vazhdohet për tre ditë.

“Nga shërbimi “Termini im” janë njoftuar të gjithë mjekët amë për mënyrën se si të evidentohen rastet. E dini se në mënyrë epidemiologjike kontaktohen nga mjekët amë në ditën e shtatë, nëse kanë rritje të temperaturës ose ndonjë simptomë tjetër, automatikisht i zgjatet periudha e vetizolimit për tre ditë. Kjo është për shkak të pranisë së dy varianteve të virusit për momentin, sipas informacioneve tona dhe analizave të bëra në Institutin për Shëndet Publik, 10 për qind janë Delta 90 omicron”.

Tact Watches

Të Ngjajshme

Shefi i Bankës Botërore paralajmëron për recesion ekonomik botëror

Kur u krijua kopshti i parë zoologjik në botë?

Mëngjesi i shpejtë: Omëletë në një bukë baguette

Leave a Comment