September 29, 2023
Portali Shprehja

Shenjat që tregojë se po i ujitni bimët tuaja më pak seç duhet

Nëse bima juaj ka më pak ujë seç duhet, ka një shans të mirë që thjesht keni harruar ta ujisni.

Dhe ashtu si bimët tuaja do t’ju tregojnë kur po mbyten, gjithashtu do t’ju bëjnë të ditur kur nuk po marrin mjaftueshëm ujë të nevojshëm. Por, cilat janë sinjalet që duhet të kërkoni nga bimët? Maryah Greene thotë se ka tre shenja kryesore që duhet t’i kushtoni vëmendje.

 

sigurisht, bimë të ndryshme kanë nevoja të ndryshme në lidhje me sasinë e ujit që marrin, Greene thotë se është e rëndësishme t’i përmbaheni një programi të qëndrueshëm të ujitjes. Mësoni sa shpesh bimës tuaj i pëlqen të ujitet, sa ujë i pëlqen të marrë, krijoni një orar dhe më pas sigurohuni që t’i përmbaheni. Kështu do të jetë më e lehtë të dini kur bima juaj ka nevojë për ujë para se të fillojë të lëshojë gjethet.

Përtej një orari të ujitjes, ju gjithashtu mund të parashikoni nevojat e bimëve tuaja duke testuar tokën. Një mënyrë për të kontrolluar është testi i gishtërinjve: Thjesht merrni një ose dy gishta dhe futini në pëllëmbën e sipërme të tokës. “Kur e hiqni gishtin nga toka, në mënyrë ideale, toka është e thatë kur është në gishtin tuaj, dhe kjo mund të nënkuptojë se është koha për të ujitur”, thotë Greene.

“Sidoqoftë, nëse e nxirrni gishtin dhe toka është e lagur dhe ngjitet në gisht, kjo do të thotë të prisni para se ta ujisni përsëri”. Nëse jeni akoma të shqetësuar se ju mungojnë shenjat e bimëve që kanë tepricë uji, Greene thotë se të siguroheni që kutia juaj e ujitjes është një madhësi e përshtatshme mund të ndihmojë.

.

Të Ngjajshme

Akullnajat e Zvicrës në dy vitet e fundit janë shkrirë me 10 për qind

Turqia nis furnizimin me gaz natyror për Moldavinë

Zbulohet kush e vendosi tritolin te lokali i Noizy-t

Leave a Comment