February 28, 2021
Portali Shprehja

Shkrime antiislame në muret e Xhamisë Eyup Sultan në Strasburg të Francës – Iliria News Agency

Sipas një deklarate të bërë nga Opinioni Kombëtar i Komunitetit Islam (IGMG), në murin e xhamisë ishte shkruar “Jo Islamit, kthehu në vendin tënd”.

Në murin e Xhamisë Eyup Sultan, e cila është në ndërtim e sipër në Francë, janë shkruar shkrimet antiislamike.

Sipas një deklarate në llogarinë e mediave sociale të xhamisë, e cila është e lidhur me Opinionin Kombëtar të Komunitetit Islam (IGMG), në murin e xhamisë ishte shkruar “Jo Islamit, kthehu në vendin tënd”.

“Kjo ngjarje pasqyron klimën e dëmshme në të cilën ndodhet Franca sot”, thuhet në deklaratën e Opinionin Kombëtar të Komunitetit Islam.

Xhamia Eyüp Sultan do të jetë xhamia më e madhe në Evropë kur të përfundojë ndërtimi i saj.

E ndërtuar sipas arkitekturës osmane, kompleksi, i cili do të përfshijë xhaminë me kapacitet 3.000 persona, salla konferencash, shkollë, bibliotekë, dhoma e mësuesve, restorante dhe dyqane në një sipërfaqe 15 hektarë, do të ketë gjithashtu një park për makina dhe biçikleta me kapacitet 600 automjete.

Xhamia, e cila do t’i shtojnë ngjyra larmisë fetare, arkitektonike dhe kulturore të Strasburgut ka 27 kube të vogla rreth kubes kryesore dhe dy minare të larta 44 metra.

Të Ngjajshme

Kosova në pritje, e vetmja në rajon që nuk ka arritur të sigurojë asnjë lloj vaksine – Iliria News Agency

admin

Teksas, Biden viziton shtetin që po rimëkëmbet nga i ftohti vdekjeprurëse – Iliria News Agency

admin

Bllokimi në Athinë zgjatet deri më 8 mars – Iliria News Agency

admin

Leave a Comment