December 5, 2022
Portali Shprehja

“Shtylla e Jetës”, monolit në perëndim të Gjeorgjisë

“Shtylla e Jetës” është një monolit natyror gëlqeror në fshatin me të njëjtin emër në perëndim të Gjeorgjisë, i cili është i rrethuar nga lugina e lumit Kachura. Është rreth 40 metra e lartë. E gjithë hapësira në majë zë vetëm 150 metra katrorë dhe duke qenë se nuk ka ashensor, mund të ngjitesh aty vetëm duke përdorur duar, këmbë dhe pak fat. Prandaj, nuk është për t’u habitur që ndërtesat në majë janë lënë pas dore për një kohë të gjatë. Ngjitja e parë e regjistruar u bë në vitin 1944. Supozohet se ishte një vend meditimi dhe lutjeje i qetë, i destinuar për vetmitarët që donin të ndaheshin nga pjesa tjetër e botës. Banori aktual është 67 vjeç. Është një prift i cili ka bërë shkallë të improvizuara me të cilat zbret dhe ngjit Shtyllën e Jetës dy herë në javë.

 

.

Të Ngjajshme

Mbyllen 15 minutat e para të shtesave, mbetet 1-1 rezultati mes Japonisë dhe Kroacisë

Si t’i heqim njollat ​​e yndyrshme nga rrobat

Gjermania do të ketë më shumë pleq në vitin 2070

Leave a Comment