September 29, 2023
Portali Shprehja

Si të ndaloni funksionimin e Google Maps edhe kur e mbyllni telefonin tuaj?

Nëse nuk e përdorni aplikacionin jashtë linje – çaktivizoni opsionin e fshehur për Google Maps.

Google Maps është një aplikacion shumë i lehtë për t’u përdorur edhe pa internet, por të gjithë ata që nuk e përdorin këtë aplikacion pa internet duhet të dinë të çaktivizojnë opsionin që zakonisht aktivizohet vetë – hartat offline.

Hartat jashtë linje në Google Maps zakonisht përmbajnë dy harta me rreth 100 megabajt secila, të cilat përditësohen automatikisht në sfond pa paralajmërim apo edhe pa dijeninë e përdoruesit.

Nëse nuk i keni thënë në mënyrë specifike aplikacionit, Google Maps në sfond shkarkon hartat në punën e përdoruesit dhe rreth shtëpisë së tij dhe i përditëson ato herë pas here, në mënyrë që përdoruesi t’i përdorë ato kur i duhen.

Problemi është se shumica e përdoruesve nuk kanë nevojë për këto harta.

Google Maps zakonisht gjurmon lëvizjen në sfond pa dijeninë e përdoruesit, sepse kjo është puna e këtij aplikacioni – gjeolokacioni – kështu që aplikacioni e di kur niseni për në punë, si arrini atje (në këmbë, me transport ose me makinë), kush ju shkoni atje me, si dhe në çfarë ore dhe në çfarë mënyre më shpesh. Për t’ju ndihmuar të shkoni më lehtë në punë, aplikacioni në sfond shkarkon një pjesë të hartës që mbulon lëvizjen e përditshme nga shtëpia në vendin ku punoni dhe në këtë mënyrë dëshiron t’ju ndihmojë të arrini atje më lehtë dhe duke kursyer internetin.

Nëse nuk dëshironi që Google Maps të gjurmojë lëvizjen tuaj të përditshme dhe të shkarkojë dhe përditësojë hartat në sfond, atëherë klikoni në ikonën tuaj në këndin e sipërm djathtas të aplikacionit Google Maps dhe më pas klikoni në opsionin Offline Maps në listën e sapohapur. – menyja e poshtme. Në “Hartat jashtë linje”, çaktivizoni “Përditësimin automatik të hartave jashtë linje” dhe “Shkarko automatikisht” hartat e rekomanduara. Gjithashtu, në preferencat e shkarkimit, aktivizoni opsionin “Over Wi-Fi only”, në mënyrë që hartat të mos shkarkohen aksidentalisht përmes rrjetit celular.

Nëse duket e paqartë ose e ndërlikuar, ndiqni shembullin në foto:

.

Të Ngjajshme

Zbulohet kush e vendosi tritolin te lokali i Noizy-t

(VIDEO) Sulm me armë në Roterdam, disa të vdekur dhe të plagosur

Si testet e gjakut mund t’i shpëtojnë njerëzit nga ataku në zemër

Leave a Comment