June 7, 2023
Portali Shprehja

Si të zgjidhni problemet e lidhjes Wi-Fi?

Biznesi dhe jeta e përditshme varet gjithnjë e më shumë nga një lidhje e besueshme dhe e qëndrueshme në internet, si dhe nga një sinjal Wi-Fi. Këtu janë disa këshilla se çfarë të bëni kur Wi-Fi juaj nuk funksionon siç duhet.

Wi-Fi përdor valët e radios për të transmetuar të dhëna, të cilat ruteri juaj i transmeton në të gjitha drejtimet nga vendndodhja e tij. Prandaj, pozicionimi i ruterit nuk është një çështje e parëndësishme që mund ta injoroni nëse dëshironi mbulim të mirë.

Në përgjithësi, sa më afër të jetë ruteri në qendër të zonës që duhet të mbuloni me sinjal, aq më mirë. Kini kujdes që të mos e vendosni në mure mbajtëse, si dhe në objekte të mëdha metalike dhe pranë pajisjeve të tjera elektronike.

Nëse ruteri ka antena të jashtme, provoni të rregulloni pozicionin e tyre. Në rrethana të caktuara, mund të ketë një ndryshim midis një pozicioni plotësisht të drejtë dhe plotësisht horizontal.

Asnjë nga sa më sipër nuk ndihmon? Është e mundur që ruteri juaj të jetë shumë i dobët për zonën që po përpiqeni të mbuloni me një sinjal. Merrni parasysh marrjen e përsëritësve dhe përforcuesve të sinjalit për t’i vendosur në mënyrë strategjike rreth banesës, shtëpisë ose hapësirës suaj të punës.

Lidhja është e ngadaltë kudo

Kontrolloni fillimisht me ISP-në tuaj nëse ka ndonjë problem operacional. Nëse nuk është kështu, kontrolloni nëse kanali Wi-Fi që po përdorni aktualisht është i mbingarkuar. Kalimi në një kanal tjetër mund ta zgjidhë problemin.

Nëse jo, provoni të rivendosni ruterin në cilësimet e fabrikës. Shumica e pajisjeve kanë një buton Reset që mund ta shtypni me një kunj ose stapler. Mbajeni butonin për 30 sekonda dhe më pas lëreni ruterin të rindizet.

Një pajisje nuk mund të lidhet me Wi-Fi

Provoni të çaktivizoni manualisht Wi-Fi në atë pajisje dhe ta ndizni përsëri pas njëfarë kohe. Pastaj provoni të njëjtën procedurë me ruterin. Fikeni dhe ndizeni përsëri pas 30 sekondash.

Nëse kjo nuk funksionon, mund të provoni të fshini rrjetin Wi-Fi nga lista dhe të rilidheni. Do t’ju duhet të shkruani përsëri fjalëkalimin tuaj të Wi-Fi, kështu që së pari shkruajeni atë.

Nëse jeni duke përdorur Windows 10, shikoni Zgjidhjen e problemeve Wifi. Nëse jeni duke përdorur një Mac, kontrolloni Wireless Diagnostics.

Nëse ende nuk funksionon, rindizni pajisjen e palidhur.

Asnjë pajisje nuk mund të lidhet me Wi-Fi

Provoni të përdorni një kabllo LAN për të lidhur laptopin ose kompjuterin tuaj desktop direkt me internetin. Nëse lidhja funksionon, diçka nuk është në rregull me ruterin. Nëse jo, keni probleme me internetin. Bastja juaj më e mirë do të ishte të telefononi ISP-në tuaj dhe të shihni se për çfarë bëhet fjalë.

Sinjali Wi-Fi është zhdukur

Kjo mund të ndodhë nëse ruteri juaj rivendoset vetë. Nëse shihni një rrjet të pasigurt me emrin e ruterit ose markës së pajisjes suaj, mund të jetë rrjeti juaj. Përdorni një kabllo LAN për të lidhur ruterin dhe kompjuterin dhe më pas rikonfiguroni ruterin.

.

Të Ngjajshme

Ukraina akuzon Moskën për hedhjen në erë të digës në lumin Dnjepër

Ndryshimet kushtetuese presin epilogun e takimit Kovaçevski-Mickoski

Shutkë: Ajri i pastër, luks për banorët pranë deponisë

Leave a Comment