November 29, 2021
Portali Shprehja

Sot shënohet Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Fëmijëve

Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Fëmijëve, festohet çdo vit më 20 nëntor për të përkujtuar ditën e Deklaratës së të Drejtave të Fëmijëve e cila u miratuar nga Asambleja e Përgjithshme e OKB-së në po këtë datë më 1959.

Kjo ditë festohet globalisht për të promovuar të drejtat e fëmijëve, përveç përmirësimit të standardit të tyre të jetës. Ai gjithashtu promovon bashkimin ndërkombëtar dhe rrit ndërgjegjësimin e fëmijëve për të përmirësuar mirëqenien e tyre.

Tact Watches

Megjithëse Dita e Fëmijëve festohet në data të ndryshme në vende të ndryshme, Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve është një festë globale që shënohet më 20 nëntor.

Edhe në Maqedoninë e Veriut kjo datë do të shënohet me aktivitete të ndryshme.

UNICEF-i me rastin e Ditës Botërore të Fëmijës organizon ngjarje “Rimendoni të ardhmen – Thirrje rinore për aksion” i cili mbahet nën patronazhin e presidentit Stevo Pendarovski.

Ambasada e parë e fëmijëve MEGJASHI në konferencë për media do ta shënojë 20 Nëntorin – Ditën Botërore të Fëmijës. 

Të Ngjajshme

Sot takim i ri Zaev-Gashi! A do të arrihet marrëveshje?

admin

Bora mbulon Kodrën e Diellit, bllokohen disa makina

admin

Ndalohet hyrja në Izrael për 14 ditët e ardhshme

admin

Leave a Comment