January 23, 2022
Portali Shprehja

Stojanov: Duhet të ndryshojmë tonin ndaj Maqedonisë

“Duhet të ndryshojmë tonin ndaj Maqedonisë. Kështu ka deklaruar ish-presidenti i Bullgarisë, Petar Stojanov në emisionin “Ballë për Ballë” në “BTV”.

“Thirrja e sotme “Larg duart nga Maqedonia” është 120 vjet me vonesë dhe është adresuar gabimisht”, tha ai.

Tact Watches

Toni paternalist dhe poshtërues, thotë Stojanov, duhet të ndalet brenda një sekonde”.

Sipas tij, në mesin e përfaqësuesve të lëvizjeve patriotike sigurisht që ka patriotët më të sinqertë bullgarë, por ka edhe manipulues të hapur.

“Por unë u drejtohem njerëzve të ndershëm – ne nuk po përgatitemi t’i shpallim luftë Maqedonisë së Veriut, ne po përgatitemi të jemi anëtarë të BE-së së bashku”, tha ish-presidenti.

“Kjo nuk do të thotë se ne po mësojmë historinë tonë. Por ne duhet të jemi të vetëdijshëm se në 75 vjet, tre breza u rritën atje për të parë një histori krejtësisht të ndryshme”.

Sipas Stojanovit, toni duhet të jetë pozitiv dhe i qetë dhe në këtë mënyrë të kujtohen rrënjët e përbashkëta. Ai ka dhënë një shembull me bisedën e tij të nivelit të lartë, në të cilën ka folur për monumentet në Shkup dhe në të cilën ka vënë në dukje monumentin e Boris Sarafov, duke saktësuar se në Sofje Akademia e Teatrit mban emrin e vëllait të tij Krsto Sarafov.

“Në kohën e komunizmit, qytetarët e Maqedonisë së Veriut kishin një standard më të lartë dhe nuk donin jetën në vendin tonë, erdhën të na sjellin disqe të Beatles-it”, kujton presidenti Stojanov.

Të Ngjajshme

VMRO-DPMNE do të propozojë heqjen e Qeverisë teknike 100 ditë para zgjedhjeve

admin

LSDM: Punëtorët që punojnë të dielën kanë paga ditore më të mëdha

admin

Kasami kontribuoi personalisht në pastrimin e rrugëve në Tetovë

admin

Leave a Comment